Arhiva

Categorii: Stiri RO  |   |  *
Luna: Martie 2017  |  Februarie 2012  |  Ianuarie 2012  |  Octombrie 2011  |  Septembrie 2011  |  August 2011  |  Iulie 2011  |   |  *

Brexit: Parlamentul examinează drepturile europenilor ce locuiesc în Regatul Unit

06.03.2017

Încă de la referendumul Brexit, cetățenii Uniunii Europene care locuiesc în Regatul Unit și cetățenii Regatului Unit care locuiesc în alte țări membre ale blocului comunitar sunt nesiguri în legătură cu posibilitatea de a rămâne unde sunt.

O Europă puternică este o asigurare de viață pentru toţi

06.03.2017

Daniel Buda, discurs emoţionant la tribuna Parlamentului European: „O Europă puternică este o asigurare de viață pentru toţi”

Lansarea Tabloului de Bord al Uniunii Inovarii, editia 2011

08.02.2012

Aproape toate statele membre și-au ameliorat performanțele în domeniul inovării, potrivit Tabloului de Bord al Uniunii Inovării, ediția 2011. Cu toate acestea, creșterea performanțelor în materie de inovare a încetinit, iar UE nu acoperă decalajul persistent pe care îl are în raport cu liderii mondiali în materie de inovare, respectiv SUA, Japonia și Coreea de Sud. Comunicatul de presă integral se găseşte în pagina: http://ec.europa.eu/romania/news/07022012_intreprinderi_concurenta_mondiala_ro.htm

Pentru o mai bună protecţie a animalelor

23.01.2012

UE propune noi măsuri menite să umple golurile din legislaţia europeană în domeniul bunăstării animalelor, să asigure o mai bună protecţie a acestora şi să le ofere consumatorilor posibilitatea de a face alegeri în cunoştinţă de cauză.

Merkel şi Sarkozy: Vom face tot ce este necesar pentru consolidarea sectorului bancar european

10.10.2011

Cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, liderii celor mai mari economii din zona euro, s-au angajat duminică să facă tot ce va fi necesar pentru consolidarea sectorului bancar european, transmite Bloomberg.

Scrisoarea președintelui CE Barroso către președintele PE Jerzy Buzek

29.09.2011

”Nu ne mai despart decât opt ani de 2020. Având în vedere ritmul evoluțiilor mondiale, UE trebuie să profite de această ocazie pentru a-și consolida poziția pe plan internațional.”

Reforma învățământului superior

27.09.2011

UE poate ajuta guvernele naţionale să amelioreze calitatea învăţământului superior, să adapteze programele la nevoile pieţei şi să le faciliteze accesul la studii tinerilor provenind din medii mai diverse.

Europa, din nou în festival

01.08.2011

Vara este sezonul festivalurilor. De la muzică clasică şi modernă, la teatru, fotografie şi teatru de păpuşi, Europa vă propune o ofertă de manifestări culturale dintre cele mai variate şi rafinate.

Integrarea, un proces reciproc avantajos

25.07.2011

Atât cetăţenii UE, cât şi imigranţii stabiliţi în UE, sunt de acord că pentru o integrare reuşită trebuie întrunite anumite condiţii: migranţii trebuie să aibă competenţe lingvistice, un loc de muncă şi un statut juridic clar şi nu în ultimul rând, să respecte cultura locală.