Archive

Ceategories: News EU  |   |  *
Month: March 2017  |  February 2012  |  October 2011  |  September 2011  |  August 2011  |   |  *

Câtă încredere mai au românii în UE după zece ani de la aderare

06.03.2017

Comparativ cu media europeană, românii au o poziţie mai optimistă faţă de viitorul Uniunii ( 67%, comparativ cu 50%), în ciuda faptului că, în momentul aderării, 75% dintre români aveau încredere într-un viitor pozitiv al comunităţii europene.

Europarlamentarul Negrescu sare în apărarea românilor din Marea Britanie

06.03.2017

Într-un discurs susținut în plenul Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu a acuzat încălcările tot mai grave ale dreptului la liberă circulație al cetățenilor europeni care trăiesc în Marea Britanie și a cerut o reacție din partea autorităților europene pentru a pune capăt acestor abuzuri.

Raport intermediar privind progresele realizate de Romania

08.02.2012

Raport intermediar privind progresele realizate de România în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare

România participă în premieră la o misiune a Agenţiei Spaţiale Europene

10.10.2011

Agenţia Spaţială Română (ROSA), împreună cu Institutul de Ştiinţe Spaţiale (ISS) din Măgurele - Bucureşti vor participa la proiectarea misiunii spaţiale Euclid, a Agenţiei Spaţiale Europene (ESA), proiect destinat studierii expansiunii accelerate a Universului.

O misiune comună FMI-CE-BM vine la Bucureşti pe 25 octombrie pentru a treia evaluare a acordului

07.10.2011

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se va afla la Bucureşti în perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului de tip preventiv, a anunţat luni FMI.

Mediu: Comisia solicită Belgiei și României să se conformeze dispozițiilor Directivei-cadru a UE privind deșeurile

29.09.2011

Comisia Europeană ia măsuri împotriva Belgiei și României, care nu au respectat termenul-limită, și anume 2010, stabilit pentru transpunerea în legislația națională a Directivei-cadru a UE privind deșeurile. La recomandarea comisarului european pentru mediu, Janez Potočnik, Comisia trimite acestor statelor membre un aviz motivat, solicitându-le să se conformeze în termen de două luni. În caz contrar, Comisia poate să defere cazurile Curții de Justiție a UE și să solicite sancțiuni financiare imediate.

Vicepreședintele Comisiei Europene în România

21.09.2011

Dl Antonio TAJANI, vicepreşedinte al Comisiei Europene, responsabil pentru Industrie şi Antreprenoriat, va efectua o vizită oficială în România, în perioada 22-23 septembrie 2011. Oficialul UE se va întâlni cu dl Traian Băsescu, preşedintele României, cu dl Emil Boc, prim-ministrul României, cu dna Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cu dna Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor de angajatori.

Comunicat CE şi FMI cu privire la misiunea de evaluare în România

01.08.2011

Echipe de experţi din partea Comisiei Europene (CE) şi Fondului Monetar Internaţional (FMI) s-au aflat în vizită la Bucureşti în perioada 20 iulie – 1 august, pentru evaluarea trimestrială a programului economic al României.[1] Obiectivele programului sunt acelea de a consolida creşterea economică, menţinând în acelaşi timp stabilitatea macroeconomică şi financiară.