Articole

Copiii pot învăța despre UE într-un mod distractiv

În fiecare zi, mass-media prezintă o mulțime de informații despre Europa. Însă nu ne este întotdeauna ușor să înțelegem de ce și cum sunt luate unele decizii la nivel european. Nu doar adulții trebuie să știe și să învețe despre Uniunea Europeană. este important ca și tinerii să aibă cunoștițe despre UE pentru a putea înțelege ce este și cum funcționează aceasta.

De aceea, Comisia a lansat un site despre UE, care le este dedicat: ”Colțul copiilor”. tinerii din Europa și din afara ei au acum acces on-line la jocuri, quiz-uri și informații despre UE și despre țările membre. prin acest nou site, li se oferă copiilor, în premieră, informații despre UE și despre drepturile care le revin, într-un format ușor de înțeles.

Colțul copiilor cuprinde trei secțiuni:

- secțiunea ”Jocuri și quiz-uri”, unde vizitatorii între 6 și 16 ani pot accesa jocuri distractive și educative, create de Comisie și de alte instituții

- secțiunea ”UE: despre ce este vorba?”, unde, printr-un simplu clic pe harta Europei, cititorii pot afla lucruri interesante despre UE și țările sale

- secțiunea ”Află ce drepturi ai” conținând jocuri, videoclipuri și informații despre drepturile copiilor, împărțite pe două grupe de vârstă.

pe toate aceste site-uri, copiii se pot juca în limba maternă sau, alftel spus, în orice limbă oficială a Uniunii Europene.

”Colțul copiilor” oferă și linkuri către site-ul ”Spațiul profesorului”. acesta propune materiale pe care profesorii le pot folosi pentru a explica de ce există și cum funcționează UE. Site-ul conține o selecție a celor mai bune materiale didactice, realizate de Comisie și de alte instituții, atât pentru elevii din clasele primare, cât și pentru cei din învățământul secundar. materialele au fost reunite cu ajutorul experților în educație din statele membre.

http://europa.eu/kids-corner/